Du kan läsa mer om PDF här.

PDF
Ska digital fil bli en kopia av boken ska du välja PDF för arkivering (PDF/A) eller Sökbar PDF.

WORD
Worddokument ska du inte välja om det är viktigt att fil blir en kopia av boken. Vissa böcker kan bli korrekt återgivna i Word, andra inte.
Välj Word om du tänker redigera innehåll.

TEXTFIL
Textfil innehåller endast oformaterad text och inga bilder. Utseende blir inte som din bok.

Teoretiskt kan du använda PDF som uppfyller kravet PDF/X. Om du behöver denna standard kan du beställa det på vår hemsida. Observera att en del PDFer inte går att konvertera till 100% godkänd PDF/X.

Vanliga krav från tryckerier är att typsnitt är inbäddade, färgsidor är CMYK och svartvita sidor gråskala.

En del tryckerier kräver PDF/X-1a. PDF/X-1a och PDF/X-3 stödjer inte genomskinlighet vilket kan ställa till problem för vissa PDFer. Kolla med tryckeriet vilken PDF standard dom vill ha.

Om text är inbäddad i bilder och sparad som t ex TIFF går det bra. Du kanske har gjort inlaga och omslag med Photoshop. En nackdel med denna variant är att text blir mindre skarp än inbäddade typsnitt.

Alla PDFer kan konverteras till Word, men alla får inte redigerbar text i Word. För att kunna ändra text i Word måste PDF ha inbäddade typsnitt.

Om din PDF inte har inbäddade typsnitt kan vi göra PDF till Redigerbar PDF. Därefter kan man konvertera till Word och få redigerbar text.

Observera att vissa tecken kan tolkas fel vid konvertering. Dessa får man justera manuellt.

Om din redigerbara PDF, Worddokument eller textfil innehåller konstiga tecken får du manuellt korrigera dessa. Detta beror på konverteringen.

PDF för arkivering fungerar så länge sidor inte är för veckade, eller om boken håller på att falla isär.
Övriga filvarianter kan fungera sämre.